Introducere » Accesorii restaurant » Wok 36 cm
Wok profesional 36 cm
Un mini ghid pentru alegerea wok-ului (minutul 2:00) precum si o reteta minunata de la CHING HE HUANG Ghid pentru alegerea wok-ului
Arderea wok-ului
Wok-urile din otel sau inox trebuie pregatite inainte de prima folosire, procedeu ce se mai numeste si „arderea wok-ului”. Pasii care trebuie urmati sunt urmatorii
- Se spala bine wok-ul cu apa fierbinte; se poate folosi detergent lichid si un burete foarte abraziv
- Se usuca
- Se unge (folosind un servetel de hartie) cu ulei pe ambele fete (nu trebuie folosit prea mult ulei)
- Manerele din material plastic sau lemn, se acopera cu un prosop umed, iar apoi se acopera cu folie de aluminiu
- Se pune in cuptorul incins la 220 grade celsius, cu fundul in sus
- Se lasa in cuptor 20 minute
- Se scoate din cuptor si se pune pe foc
- Se pune in wok o lingura de ulei si partea verde de la ceapa de primavara (verde)
- Se prepara legumele stir fry, amestecand in continuu pe toata suprafata wok-ului
- Se amesteca timp de cateva minute, pana ce interiorul wok-ului s-a innegrit.
Filmuletul celor de la Wok Shop cred ca va poate ajuta foarte mult pentru intelegerea acestui procedeu.
Ghid pentru arderea unui wok nou (pregatirea pentru prima utilizare):