ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participă şi tu!

 

Introducere » Ciuperci » Ciuperci urechi de lemn 1Kg


        

Ciuperci urechi de lemn 1Kg

Ciuperci urechi de lemn 1Kg

Nou Produs de top

 

Numar produs: 3182
Preţul initial 200 LEI
Preţul vanzare:
160 LEI ( Nu suntem plătitor de TVA )

în coş:
  gr.  

Ciupercile urechi de lemn – sunt ciuperci deshidratate cu o textura elastica si care imprumuta gustul celorlalte ingrediente (pentru asta trebuie sa le inmuiati in apa rece). Se folosesc in preparate cu carne, dar si in supe.

Ciupercile urechi de lemn, sunt foarte populare mai ales in bucataria chinezeasca si sunt folosite adesea in supe, preparate stir-fry (mâncăruri gătite la foc rapid, în wok) si tocane, fiindca absorb gustul si aroma celorlalte ingrediente din mancare.  Se comercializează uscate  (deshidratate), întregi sau feliate, in pungi inchise ermetic. Pentru a le folosi, mai întâi se lasă la înmuiat în apă rece aproximativ 15 - 30 de minute.

Au proprietăţi medicinale, se folosesc în special ca anticoagulante si  îmbunătaţesc circulaţia sangvină.

Studiile ştiinţifice au arătat că ciupercile urechi de lemn previn arteroscleroza şi colesterolul, micşorând nivelul de lipoproteine de densitate mică – aşa numitul colesterol “rău” din sânge.

Au efect antitumoral crescând nivelele interferonului şi interleukinei-2 şi stimulează producţia macrofagilor care se luptă cu germenii.

Sunt un stimulator al sistemului imunitar, care ajută la lupta cu infecţiile, în special cele cronice.

In filmuletul din link gasiti informatii despre cum se pregatesc urechile de lemn. Va propunem o reteta de pui cu bambus si urechi de lemn (dificultate medie). Pofta buna! Reteta urechi de lemn

OGZlM