ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participă şi tu!

 

Introducere » Ceai » Ceai de ghimbir


        

Ceai de ghimbir

Ceai de ghimbir

 

Numar produs: 1126
Preţul vanzare:
30 LEI ( Nu suntem plătitor de TVA )

Ceai de ghimbir - 25 pliculete

Cu o aroma imposibil de confundat, ghimbirul este unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Il poti folosi pentru a da gust mancarurilor si preparatelor dulci, dar cea mai simpla metoda prin care poti beneficia de toate ingredientele minune este ceaiul.


"Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae,se intalneste in tinuturile asiatice (China). Este o planta erbacee aromata, al carei radacina are gust placut. De putin timp (dupa 1989), este introdusa si in comertul nostru. Din punct de vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic - are elemente yang.
Planta este folosita in alimentatie si terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare.
Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestie, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei). Curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm. Are calitatea de a feri de raul de mare, ameteli, vertijuri, greturi.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. In China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
Ceaiul din radacina de ghimbir s-a dovedit eficient si în tratamentul bolnavilor de cancer care au facut chimioterapie. Pe langa faptul ca le înlatura greata, ghimbirul îi ajuta si pe cei cu ameteli si vertijuri.

Y2FkNG